Útoky na let 825 a 827 (1978, 1979)

Stroj Vickers Viscount
Stroj Vickers Viscount. (Zdroj: Wikipedia.org.)

Let 825

Let 825 spoločnosti Air Rhodesia (stroj menom Hunyani) sa zapísal do histórie nielen ako tragická udalosť, pri ktorej zomrelo 48 ľudí, ale aj ako prvý útok, pri ktorom bola (žiaľbohu úspešne) použitá raketa zem-vzduch odpalovaná z ramena proti civilnému lietadlu. Len mal letieť z mesta Kariba do Salisbury a bol naplánovaný na 3. septembra 1978. Stal sa terčom útoku členov skupina ZIPRA, ktorý na útok použili ruskú raketu SA-7 Grail.

Lietadlo typu Vickers Viscount letelo na pravidelnej linke. Asi päť minút po vzlietnutí pasažieri začuli výbuch pri jednom z motorov. O 17:10 kapitán John Hood informoval letový dispečing, že prišiel o dva motory, a lietadlo padá. Požiar sa rozšíril k palivovým nádržiam, a nedal sa dostať pod kontrolu.

Kapitánovi sa podarilo aspoň nasmerovať lietadlo k poliam s bavlnou na západ od mesta Karoo vo Whamira Hills. Pilot chcel pristáť na bruchu lietadla. Varoval cestujúcich, aby sa pripravili na núdzové pristátie. O pár sekúnd sa už začal trup a krídla škrabať o vetvy. Avšak poľom sa tiahla štyri metre široká zavlažovacia priekopa, na ktorej sa lietadlo prevrátilo a celé začalo horieť.

Na palube bolo 52 cestujúcich a štyria členovia posádky, teda dohromady 56 ľudí. Z nich osemnásť prežilo haváriu. Väčšina z tých, čo prežili sedela v zadnej časti lietadla. Piati z preživších sa rozhodli ísť do neďalekej dediny a požiadať o vodu. Avšak ako sa vracali začuli hlasy a paľbu z automatických zbraní. To boli povstalci zo ZIRPA, ktorí ešte na zemi zabili desiatku preživších. Traja stihli utiecť a skryť sa v poraste.

Veliteľ povstalcov Jashua Nkomo pre BBC potvrdil, že zostrelili lietadlo, pretože bolo údajne používané pre vojenské účely. Avšak dištancoval sa od zabíjania preživších. Päť dní po incidente ho potvrdila aj rhodézská vláda.

Let 827

12. februára 1979 na rovnakej trase bolo zostrelené ďalšie lietadlo (pomenované Umniati) rovnakého typu. Opäť boli útočníkmi povstalci zo ZIRPA, a opäť použili rakety SA-7 Grail. Let mal meškanie, preto neletel nad jazerom do výšky, v ktorom by sa lietadlo vyhlo ohrozeniu od rakiet. A práve to sa stalo osudným. Na palube bolo 55 cestujúcich a štyria členovia posádky. Nik z nich haváriu neprežil. Po druhom incidente sa spoločnosť Air Rhodesia snažila rôznymi úpravami znížiť zraniteľnosť svojich strojov, napr. úpravami na tryskách motorov, aby sa znížila tepelná stopa lietadiel.

Reference

Autor článku: Tomáš Beňuš | Článek vložen 30. 12. 2009