Operácia Kaman 99 (1980)

Irácké stroje pří útoku na Irán, 22. září 1980.
Irácké stroje pří útoku na Irán, 22. září 1980. (Zdroj: PressTV.ir.)

Operácia Kaman 99 (Luk 99) prebehla 23. septembra 1980. Šlo o odvetu iránskych vzdušných síl za iracký nálet z predošlého dňa vedený na iránsku leteckú a pozemnú základňu. Tento útok odštartoval osem rokov trvajúcu vojnu. Saddám sa inšpiroval úspechmi Japoncov v Pearl Harbour a izraelským útokom na základne arabských krajín spred trinástich rokov. Avšak práve z tejto udalosti sa Irán poučil a aj keď nebol v prvý deň schopný zorganizovať účinnú PVO, väčšina bojových lietadiel iracký útok vďaka odolným krytom prežila a bola pripravená na odvetu.

Nový režim v Iráne úspešne prenasledoval popredných predstaviteľov „starej“ armády, aby sa predišlo vojenskému prevratu. To ale znamenalo aj odlev mnohých schopných kádrov. Čo ale nezmizlo, boli plány pre prípad vojny proti Iraku. Odvážny odvetný útok bol bez pochýb najnáročnejšou operáciou do akej sa dovtedy iránske letectvo pustilo. Jadro iránskeho letectva tvorili stroje dodané ešte pred revolúciou z USA. Do útoky bolo vyslaných 58 lietadiel F-4 Phantom a 88 F-5E Tiger. 60 lietadiel F-14 Tomcat malo chrániť iránsku hranicu pred prípadnou ďalšou irackou agresiou. Dohromady sa teda operácie zúčastnilo 206 lietadiel(!).

Pri hľadaní názvu operácie sa velitelia nechali motivovať perzskou legendou o lukostrelcovi menom Araš Kamangir. Číslo 99 bolo pridelené podľa plánu pre prípad podobnej irackej agresie, ktorý mal 99 strán. Na 146 útočiacich lietadiel boli namontované neriadené bomby Mk-82/-83/-84, kazetové bomby či riadené strely ako napr. Maverick.

Zatiaľčo sa v noci krajina spamätávala z irackého útoku piloti dostávali inštrukcie o ich nadchádzajúcej misii. Dostali informácie o cieľoch, miestach kde majú preletieť hranicu, kde budú mať možnosť núdzovo pristáť či kde budú dopĺňať palivo za letu. Po západe slnka 23. septembra na leteckej základni Hamadan začala operácie Kaman 99. Osadenstvu základne sa poskytol impozantný pohľad na štyridsiatku strojov Phantom, ako sa jeden za druhým vznášali k oblohe.

Iránské letouny F-14.
Letouny F-14 na iránské letecké základně Khatami, N35°12'37.72" E48°39'17.34". (Zdroj: Pauliddon.net.)

Potom, ako roj strojov F-4 dotankoval za letu, zamieril k svojim cieľom. Keď sa priblížili k Bagdadu dobre vycvičení piloti zhodnotili svoj výcvik a súčasne zaútočili na niekoľko cieľov. Roj sa rozdelil na jednotlivé letky a tie zaútočili na letecké základne al-Rašíd, al-Habanijah a al-Kut v okolí Bagdadu.

Krátko na to nasledoval ďalší útok. Tentokrát ho vykonalo prinajmenšom osem strojov F-4, ktoré vzlietli z letiska pri iránskom hlavnom meste Teherán. Lietadlá mali presne navádzanú muníciu, ktorou zaútočili na základňu al-Rašíd. Dráhy, budovy ako aj zariadenie letiska boli z veľkej časti zničené.

Ďalšie útoky smerovali z letiska pri meste Tabriz na severozápade krajiny. 48 lietadiel F-5E Tiger II zaútočilo na leteckú základňu pri irackom meste Mosul. Ďalším cieľom bola letecká základňa Násirija na ktorú zaútočil roj štyridsiatich lietadiel F-5E Tiger II. Základňa bola v podstate vyradená z prevádzky.

Saddámova armáda sa stala terčom rovnakého útoku, ako toho, o ktorom si mysleli, že s ním vyradia iránske letectvo z hry. Opak bol pravdou. Podľa analytikov iránsky útok zlikvidoval 55 percent irackého letectva. Psychologický efekt bol obrovský. Piloti strojov F-4 priniesli so sebou domov aj zábery zo svojich lietadiel, s ktorými manéverovali medzi bagdadskými budovami len pár metrov nad zemou. Takáto demonštrácia sily mala odradiť irackého diktátora od ďalších nerozvážnych krokov. Ako už vieme, nestalo sa tak.

Počas náletu došlo aj k niekoľkým leteckým súbojom. Aj tu iránske letectvo dokázalo svoju prevahu nad nepriateľom. Iránske F-14, ktoré boli v pohotovosti pre prípad ďalšieho irackého náletu, zostrelili dva stroje MiG-21 (1 MiG-21RF a 1 MiG-21MF) a tri MiG-23MS. F-5E si počas operácie pripísali na konto zostrel jedného Su-20. Straty predsalen zaznamenala aj iránska strana. Po dva zostrelené F-5E si pripísali iracké MiG-21 a MiG-23.

Operácia Kaman 99 povzbudila iránskych veliteľov a Irán doposiaľ v dobrom spomína na túto operáciu. Iracké letectvo potrebovalo niekoľko týždňov kým sa ako – tak skonsolidovalo. Avšak iracké vojská sa už hnali iránskou krajinou a Iránu trvalo niekoľko rokov, kým ich zo svojho územia vypudil. Mnoho irackých lietadiel uletelo do ostatných arabských krajín, najmä do Saudskej Arábie, kde útoky prečkali (keď začala operácia Púštna búrka irackí piloti so svojimi lietadlami paradoxne hľadali útočisko práve v Iráne). Z technického hľadiska bola operácia Kaman 99 veľmi dobre naplánovaná a dobre vykonaná, no žiaľ nestačila na to, aby zastavila vojnu.

Video: IRIAF Kaman 99 (Bow 99) Operation

On September 23rd 1980, one day after Iraq invaded Iran, IRIAF strikes back at Iraq with over 140 aircraft. This operation, code name "Kaman 99", is known to be one of the most sophisticated and largest scale aerial operation in only one day in the history of aerial warfare.

Referencie

Autor článku: Tomáš Beňuš | Článek vložen 22. 4. 2010