Operácia Drevená noha

Operation Wooden Leg
Izraelské lietadlá F-15 (Zdroj:http://www.idfblog.com/2012/07/09/five-israeli-air-force-firsts)

Operácia Drevená noha predstavovala útok izraelského letectva proti veliteľstvu Organizácie pre oslobodenie Palestíny, ktoré sa nachádzalo na tuniskom pobreží neďaleko hlavného mesta Tunis. K útoku došlo 1. októbra 1985 a útočiace lietadlá museli prekonať vzdialenosť 2 060 km. Šlo o najväčšiu vzdialenosť, akú izraelské letectvo prekonalo pri útoku od operácie Entebbe. Práve náročnosť operácie presvedčila niektorých tuniských predstaviteľov o tom, že minimálne Spojené štáty museli vopred vedieť o izraelskom útoku a úmyselne túto informáciu utajovali.

Po vojne z roku 1982 sa vedenie Organizácie pre oslobodenie Palestíny muselo presunúť z Libanonu a vytvorilo si novú základňu v Tunisku. 25. septembra 1985, počas sviatku Jom Kippur, zaútočilo palestínske komando z radov Force 17 na jachtu pri cyperskom pobreží kde zabilo troch izraelských turistov. Tých označili za izraelských agentov, no dovolili im pred popravou napísať list na rozlúčku. Útok bol odpoveďou na zajatie veliteľa Force 17 Faisala Abu Šaraha izraelským námorníctvom spred dvoch týždňov. Po tomto úspechu izraelská armáda vykonala niekoľko ďalšch prepadov lodí v Stredozemnom mori v snahe zajať palestínskych predákov.

Po zasadaní izraelského kabinetu a po konzultácii s letectvom padlo rozhodnutie zaútočiť na tuniské veliteľstvo. Agenti izraelskej rozviedky dodali potrebné informácie o líbyjskom a tuniskom systéme protivzdušnej obrany. Len krátko pred útokom tuniskí predstavitelia vyjadrili pred USA obavy z hroziaceho izraelského útoku, no tie ich presviedčali, že útok nehrozí.

Samotný nálet uskutočnilo osem lietadiel F-15. 1. októbra o 07:00 vzlietli zo základne Tel Nof. Doprevádzalo ich lietadlo Boeing 707 prispôsobené na doplňovanie paliva za letu. V Stredozemnom mori operovalo plavidlo izraelského námorníctva s vrtuľíkom na palube pre prípad, že by bolo potrebné vyzdvihnúť pilotaov z havarovaných strojov. Obavy nepôsobila ani tak nepriateľská obrana. Let bol naplánovaný tak, aby boli obídené radarové stanice v arabských krajinách a tuniské letectvo nebolo považované za vážnejšiu hrozbu. Plánovači sa skôr obávali technických problémov pri útoku na takú veľkú vzdialenosť.

Lietadlá sa priblížili k pobrežiu v nízkej výške a zaútočili presne navádzanými bombami. Ako prvé zasihali južné budovy aby vietor vanúci od severu nezahalil ďalšie ciele. Po šiestich minútach útočná eskadra opustila cieľovu oblasť a smerovala späť do Izraela, pričom nad Stredozemným morom opäť doplnila palivo.

Cieľ bol prakticky kompletne zničený, no palestínsky predák Jásir Arafat sa v tom čase v ňom nenachádzal, takže vyviazol z útoku bez ujmy. Také šťastie nemalo asi šesťdesiat iných palestínsych bojovníkov, vrátane členov a veliteľov Force 17. Žiaľ medzi mŕtvymi bolo aj niekoľko okoloidúcich civilistov. Presné údaje o počte obetí nie sú k dispozícii, no odhady sa pohybujú medzi 100 – 271 mŕtvymi.

Svet reagoval na izraelskí útok pobúrením. Dokonca aj izraelský najbližší spojenec USA útok odsúdili, aj keď uznali právo Izraela brániť sa proti teroristom. Bezpečnostná rada OSN prijala rezolúciu č. 573 v ktorej odsúdila porušenie tuniskej suverenity a uznala nárok Tuniska na reparácie.

Autor článku: Tomáš Beňuš | Článek vložen 04. 03. 2014