Operácia Prime Chance (1987 - 1989)

Fregata USS Stark
Operácie sa zúčastnila aj americká loď USS Klakring. (Zdroj: Imageshack.us.)

Operácia Prime Chance bola kampaňou amerických špeciálnych jednotiek pod velením USSOCOMUSSOCOM – United States Special Operation Command na ochranu ropných tankerov plaviacich sa pod americkou vlajkou. Trvala od augusta 1987 do júna 1989, teda v rovnakej dobe, ako prebiehala operácia Earnest Will s podobným zameraním. Hlavným podnetom pre operáciou bol prípad kuvajtského tankera Bridgeton plaviaceho sa pod americkou zástavou ktorý nabehol na mínu.

Počas nocí americké vrtuľníky vzlietali z fregát a torpédoborcov amerického námorníctva, a využívali sa aj dve ďalšie prenajaté plavidlá. Tieto plavidlá využívali aj jednotky SEAL a EOD.EOD – Explosive Ordnance Disposal Narozdiel od operácie Earnest Will operácia Prime Chance bola vykonávaná v tajnosti. Piloti vrtuľníkov na svojich misiách lietali menej než desať metrov nad morom aby sa vyhli odhaleniu. Taktiež šlo o jeden z prvých prípadov, v ktorom došlo k širokému využitiu zariadení na nočné videnie. Prieskum spravidla zabezpečovali vrtuľníky MH-6 Little Bird, ktoré vyhľadávali ciele pre ozbrojené AH-6. Využívali sa taktiež vrtuľníky SH-60 Seahawk z palúb amerických lodí.

Dôkazom nutnosti posilnenia prítomnosti v Perzskom zálive bol prípad, keď nabehol na mínu tanker ktorý bol súčasťou konvoja vytvoreného v rámci operácie Earnest Will. Bolo jasné, že dovtedy vykonané opatrenia nepostačujú. Na prácu bolo potrebné najprv nájsť vhodných pilotov. Samozrejme prirodzenou voľbou bol 160th SOAR.160th SOAR – 160th Special Operations Air Regiment Časť jednotky bola prevelená na palubu veliteľskej lodi USS La Salle 5. augusta 1987. Presunuté jednotky boli rozdelené na dva operačné týmy, a už 8. Augusta sa zúčastnili eskorty prvého konvoja. Ďalšia časť sa presunula na palubu USS Klakring odkiaľ kryli operácie mínoloviek operujúcich v okolí ostrova Farsi. Druhý deň už jednotka z La Selle bola na palube USS Jarrett kde poskytovala krytie pre konvoj smerujúci do Ománskeho zálivu.

Krátko po tom ako celá operácia začala začali vznikať mobilné námorné základne, ktoré výrazne zlepšili možnosti operácií v oblasti. Na každej takejto základni sa nachádzali dve jednotky s člnmi Mark III, čata SEAL, jednotka EOD, jednotka námornej pechoty, vrtuľníky MH-6 a AH-6, vrtuľníky Black Hawk kvôli záchranných misiám a letecký kontrolóri. Na základni Hercules boli jednotky zo SBU.SBU – Special Boat Unit 20 a 24, a na základni Wimbrown 7 SBU 12 a 13.

Plošina Hercules
Letecký pohled na plošinu Hercules se zakotvenými třemi hlídkovými čluny PB Mark III a vlečnou lodí Mister John H. Tato plošina patřila mezi prvky, kterými se americké námořnictvo snažilo zajistit bezpečnost americkým lodím v Perském zálivu. 1. leden 1989. (Zdroj: Wikipedia.org.)

Z času na čas došlo aj k niekoľkým ostrým stretom s iránskymi silami. Najzávažnejším incidentom bol útok na loď Iran Ajr. Šlo o pôvodom japonskú vyloďovaciu loď ktorú Irán využíval na kladenie mín. Piloti vďaka nočnému videniu zaregistrovali ako loď zhodila do mora niekoľko mín. Následne spustili na loď paľbu z guľometov a rakiet. Potom bola loď obsadená jednotkou SEAL. Piati Iránci boli zabitý a 26 ich bolo zajatých, pričom niekoľkých museli zachraňovať z mora po tom, ako skočili cez palubu. Na druhý deň bola loď potopená.

V januári 1988 boli jednotky posilnené o armádne vrtuľníky OH-58D Kiowa Warrior (Task Force 118). Okrem nich a už spomenutých jednotiek sa operácie zúčastnili aj jednotky 82. výsadkovej divízie, 174. rota rozviedky a niekoľko ďalších plavidiel. Operácia Prime Chance pokračovala aj po ukončení vojny medzi Iránom a Irakom. Hliadky sa vykonávali z paluby základne Hercules až do júna 1989.

Loď Iran Ajr
Loď Iran Ajr spolu s americkým vyloďovacím člunem La Salle's. (Zdroj: NavyBook.com.)

Referencie

Autor článku: Tomáš Beňuš | Článek vložen 8. 4. 2010